Close

Londra My Love

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

      De mică am fost obsedată de accentul britanic, mă fascinau englezii și tot ce înseamnă spiritul lor, asta bineînțeles datorită pasiunii mele excesive pentru... Harry Potter.  Am descoperit Londra cu trei ani în urmă și de atunci vreau să o vizitez în fiecare anotimp. 

     La școală, în gimnaziu, am avut norocul de o profesoară foarte-mega-super-tare care mi-a băgat în sânge acest tip inegalabil de british, iar pentru mine de atunci alt tip de accent nu există. OK, acum nu exclud să colind și New York și să iau parte la un flashmob.

De fiecare dată când ajung în Londra, capitala Angliei și a Regatului Unit, încep să mă simt într-un film istoric, decorat de arhitectura sa neoclasică, eclectică, cu un aer impunător. Dar tot odată, London este și un oraș al contrastelor, unde lângă clădiri pline de istorie hop! apare o clădire portocalie, roșie, albastră...

    Vă recomand să vizitați Notting Hill – un district al Londrei de vest, un oraș într-un oraș. Este plin de clădiri viu colorate, cu uși superbe în fața cărora nu vei rezista să nu faci  poză. Tot acolo este un târg în aer liber numit Portobello Road. Un Market plin de vechituri, un fel de Iulius Mall în aer liber, ca să mă exprim mai academic. Un alt loc asemănător este și Columbia Road (Strada Columbia), unde florile defilează pe podium, iar oamenii le admiră în voie.

    Dacă ești în Londra pentru trei-patru zile, nu o să ai așa de mult timp la dispoziție pentru a vizita tot, aș că trebuie profitat de tot ce îți oferă acest oraș cultural. Începe cu simbolul Londrei: Big Ben (acesta fiind numele clopotului, nu al ceasului) apoi pășește ferm în apropiere spre biserica Wesmister și Palatul Parlamentului, clădiri gotice impunătoare ce te vor lăsa fără cuvinte. Apoi, în drumul tău spre Palatul Buckingham, treci prin superbul parc St. James's Park, în care o poză este obligatorie,  poate chiar cu o veveriță sau o lebădă. Îndrăznesc o sugestie – mergeți în Londra toamna. Este mirific! Parcurile sunt colorate incredibil - dar adevărat. Peisajele fac loc pentru cât mai multe epitete.

    Un alt loc foarte frumos, de neratat, este Piccadilly Circus – una dintre străzile importante din partea centrală, un univers al magazinelor și opulenței, dominat de maiestuosul hotelul Ritz, unde din păcate nu mai erau locuri libere (emoticon). Dar nu-i nimic, poate data viitoare. Dacă vă mai țin picioarele,  dați o fugă și pe Oxford Street (Strada Oxford), un alt paradis al magazinelor. 

    Și dacă tot ești în Londra, neapărat, dar neapărat trebuie să mergi cu metroul -  cea mai veche rețea de metrou din lume, numit de localnici the tube (tubul) care a ajuns să fie o adevărată atracție turistică în sine.

Iubitorii lui Harry Potter, trebuie să mai ajungă și la gara King’s Cross. În gară, un semn cu mesajul „Peronul 934” a fost instalat în anul 1999.  Doamne ajută!

   Trebuie să mai vizitați și National Gallery, British Museum, Natural History Museum, toate cu intrări gratuite. Daaa, gratuite!  Așa că hai la cultură. Acum că Londra te-a cucerit, mai ai de văzut London Eye – o roată gigant (mai exact 135 metri sau 443 de picioare englezești), unde odată ajuns, toate cele zece poduri împreună cu râul Tamisa ți se vor așterne la picioare. Iar apoi fuguța, fuguța, că trebuie să prinzi avionul. Mai revenim noi.

Nu uita, călătoriile ne fac mai buni, în a deveni mai buni.

   

Citit 1176 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2019 14:20

8 comentarii

 • Link la comentariu ioanavlad@yahoo.com ioanavlad@yahoo.com 03 Aprilie 2019

  In cateva zile plecam la Londra deci articolul tau a picat la fix!

 • Link la comentariu Luiza Simulesc Luiza Simulesc 02 Aprilie 2019

  Multumesc mult, fetelor. Londra este o destinatie care trebuie exploatată la maxim!
  Și nu uitați: "Calatoriile ne fac mai buni în a deveni mai buni"

 • Link la comentariu Elvira Elvira 01 Aprilie 2019

  E de ceva ani pe listă dar nu i-a venit rândul !

 • Link la comentariu Dana Dana 01 Aprilie 2019

  Îmi place la nebunie accentul și toți cei care au vizitat Londra au avut doar cuvinte de laudă. Nu pot decât să sper că voi avea șansa să o vizitez si eu. Un articol util, just in case.

 • Link la comentariu Almona Almona 01 Aprilie 2019

  Chiar mă îmtrebam care este anotimpul indicat pentru un citu-break la Londra. Mulțumesc pentru recomandări.

 • Link la comentariu Mona Mona 01 Aprilie 2019

  Abia aștept să vizitez Londra! Este una din destinațiile de vis pentru mine. Și trebuie să citesc și Harry Potter ? Nu am făcut-o încă, nu îmi pot explica de ce ?

 • Link la comentariu Izabella Izabella 01 Aprilie 2019

  Adooor sa calatoresc! Mi-ai facut dor de duca!

 • Link la comentariu Raluca Anghel Raluca Anghel 01 Aprilie 2019

  Super articol! Imi doresc mult sa vizitez Londra intr-o zi :)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Loading...
Loading...