Close

Innsbruck – capitala Alpilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

   Innsbruck este un oraș din sud-vestul Austriei și capitala provinciei Tirol, cu aproximativ 130 -140 000 de locuitori, situat pe râul Inn și un celebru centru pentru sporturile de iarnă. Orașul și-a luat numele de la primul pod peste râul Inn, care a fost construit în jurul anului 1170. Micul punct comercial de lângă râu a crescut și curând Innsbruck-ul și-a primit statutul de oraș în 1200.

   Este un oraș plin de culoare, cu faimoasele clădiri de pe malul Innului, cu peisajul superb al Alpilor și cu unicitatea locului fac din Innsbruck o destinație de vacanță sau de city-break deosebită. Iar odată ce pui piciorul în acest oraș vei descoperi o altă Austrie. Ei bine, odată ajunși în Innsbruck îți recomand să bifezi un info punct turistic, iar de acolo să îți achiziționezi un INNSBRUCK CARD. Este un pass pentru muzee, atracții, transport în comun și multe alte beneficii. Este foarte bun. Raportul calitate preț este de TOP, fiindcă multe muzee și atracții sunt destul de scumpe. Ai mai multe variante de CARD – 24, 48 sau 72 de ore, bineînțeles în funcție de cât stai în acest oraș, îți alegi varianta care este cea mai avantajoasă pentru tine.

Eu (împreună cu grupul)  am ales varianta de 48h (excursia fiind de patru zile: două în Innsbruck, una în Salzburg și ultima pe drum spre casă în care am vizitat Mănăstirea Melk). CARD-ul are inclus toate muzeele din oraș, transportul public, busul hop-on hopp-off plus Muzeul Swarovski care nu este în Innsbruck. Vă las aici toate detaliile despre CARD 

Odată cardul achiziționat, te invit la o plimbare prin acest frumos oraș. Începe cu Orașul Vechi și lasă-te fermecat de străduțele istorice, bogata stradă pietonală Maria-Theresien iar apoi oprește-te să admiri Acoperișul de Aur, emblema orașului, decorat cu 2657 plăci de cupru aurite în foc la porunca împăratului german Maximilian I. Lângă, se află STADTTURM (turnul Primăriei) un punct frumos de belvedere, de unde puteți să admirați și să faceți cele mai frumoase poze. O vizită apoi la PALATUL IMPERIAL HOFBURG este de neratat. A fost pe vremuri reședința suveranilor tirolezi. Palatul a fost construit de Arhiducele Siegmund în stil gotic târziu, în jurul anului 1460. A fost reclădit în stil baroc (dar cu detalii rococo) între anii 1754 și 1773 la ordinele împărătesei Maria Tereza. Odată serviți cu știri proaspete de 1000 de ani, vizităm și BISERICA HOFKIRCHE, care a fost construită între 1553 și 1563 ca biserică mormânt pentru același împărat Maximilian I (decedat în 1519), care a fost cu toate acestea îngropat în castelul din Wiener Neustadt.

   Părăsim orașul vechi și facem o escapadă la  NORDKETTE, unde în doar 20 de minute ajungi la peste 2.000 m înălțime. Experiența este WOW și trebuie neapărat să ajungeți aici, dacă sunteți în Innsbruck. Nordkette este un lanț muntos și este deschis publicului pentru a fi vizitat cu un sistem foarte ingenios de telecabină. Doar urcatul până sus costă 34 de euro dar cu CARDUL INNSBRUCK acesta este 0 euro, fiind inclus. Sunt trei puncte de verificare până ajungeți la peste 2000 de metri, iar cardul trebuie folosit la toate aceste puncte. Iar la primul punct mai descoperiți un obiectiv foarte interesant: GRĂDINA ZOOLOGICĂ ALPENZOO, cu cea mai mare altitudine din Europa. Aici se găsesc peste 2000 de animale din peste 150 de specii. Iar după cele încă două puncte ajungem sus, parcă în cer, mai-mai să atingem norii. Peisajul te lasă fără cuvinte. După această porție de aer proaspăt, coborâm printre muritori și mai vizităm MUZEUL TIROL PANORAMA și mai savurăm încă o panoramă, cea de la trambulina BERGISEL, care este un deal de sărituri de schi situat în Innsbruck. Este una dintre cele mai importante locuri din Cupa Mondială de Schi FIS, care găzduiește anual a treia competiție a prestigiosului turneu Four Hills. Parcă te simți un campion, odată ce ești acolo.

   Iar punctul terminus ne trimite la MUZEUL SWAROVSKI KRISTALLWELTEN, care se află la 15 km de Innsbruck, în localitatea Wattens, locul de baștină al cunoscutului bijutier Daniel Swarovski de la care a început toată această poveste. În anul 1995 compania a celebrat cea de-a 100 aniversare deschizând un fascinant parc tematic, Swarovski Crystal Worlds (Kristallwelten), în Wattens, sediul central și localitatea unde a început totul. Locația este extraordinară, înconjurată de munți. Muzeul este spectaculos înăuntru, plin de prețiozitate și elegant. Exact ca un cristal. Plus că puteți să admirați cel mai mare cristal din lume cu 100 de fațete și care cântărește 62 Kg. Prețul de intrare este de 19 euro, dar cardul Innsbruck îți dă și aici gratuitate, plus că la magazinul Swarovski din centru vechi Innsbruck primiți un mic cadou cu același CARD.

Iar cele 190 de restaurante sunt asigurarea că nu rămâne nicio poftă nesatisfăcută, fie că alegeți un șnițel vienez sau o porție mare de ștrudel cu mere și sos de vanilie.

   Și nu uitați: Călătoriile ne fac mai buni, în a deveni mai buni!

 

Citit 604 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2021 11:04

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Loading...
Loading...