Close

Hallstatt | Austria

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

   Hallstatt este o localitate din Austria Superioară, stațiune turistică montană, situată pe malul sudic al lacului Hallstattersee. Este considerată una dintre cele mai pitorești orășele-port. Și pe bună dreptate. Este un vis. Un vis de Austria. Casele sunt foarte înghesuite și construite pe dealuri. Iar priveliștea spre lac este de nemaiîntâlnit. Orașelul își datorează existența bogatelor zăcăminte de sare din munți care au fost început să fie exploatate cu 7000 de ani în urmă. În 1997 Hallstatt a fost declarat parte din UNESCO.

   Distanța între Viena și Hallstat este de aproximativ trei ore jumătate, iar din Salzburg vă ia puțin peste o oră. Așa că dacă sunteți prin Austria merită pe deplin să vizitați și Hallstatt-ul. Intrarea în orășel vă duce direct la parcări și infocentru. Ei bine, acolo sunt oameni care vă direcționează. Totul este așa de curat și bine organizat, zici că ești în Austria. J Vizita orășelului are în prim plan lacul, care este foarte limpede și foarte frumos. Plimbându-te vei descoperi străduțe cochete și clădiri parcă din altă epocă.

  Primul obiectiv propriu-zis este piața centrală a orașului, Marktplatz, plină de magazinașe cu suveniruri, băncuțe și multă istorie. Poți apoi urca la Biserica Catolică și admira orașul de la înălțime. De acolo ai o priveliște superbă asupra lacului și a orașului în sine. Cele mai cunoscute poze de acolo se fac. Plus că în curtea bisericii este o capelă din secolul al XII-lea, ce găzduiește un osuar cu peste 600 de cranii pictate. Este o experiență unică.

   Mai poți vizita Muzeul de Istorie din Hallstatt. Vei afla lucruri interesante despre începutul mineritului în Hallstatt. Iar dacă vremea ține cu tine, atunci cu siguranță poți opta pentru o plimbare cu barca pe lacul cristalin. Bărcile se numesc “FUHREN” – sunt bărci de lemn cu fund plat și formă specifică, fiindcă mai demult acestea erau folosite pentru a transporta sarea.

   Desigur mai poți vizita și cea mai veche mină de sare din lume – HALLSTATT SALZWELTEN. Merită. Iar pe lângă asta, te poți plimba. Vei descoperi o ală lume. Un oraș care te va capta cu totul. De la locuitori până la obiectivele turistice. Iar un lucru pe care să nu cumva să nu îl faci este să ai vreo două-trei baterii de rezervă cu tine. Pe cuvând că vei vrea să fotografiezi totul. Feed-ul tău de instagram va exploda. Hallstat este o destinație aparte, care merită vizitată.

    Și nu uitați: Călătoriile ne fac mai buni în a deveni mai buni!

Citit 627 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021 09:10

1 comentariu

  • Link la comentariu Oana M Oana M 30 Ianuarie 2021

    Nu am fost in Hallstatt, dar pare minunat si ne dorim mult sa ajungem si acolo. Seamana un pic cu Chamonix din Franta, o alta statiune superba. :)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Loading...
Loading...