Close

Roma – top 10 obiective de vizitat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

   Capitală a pastelor  și a înghețatei dar și a Italiei, Roma este o destinație absolut minunată. Situat pe malul fluviului Tibru, orașul expiră istorie la fiecare colț. Așa că nu degeaba este vizitat de milioane de turiști. (cu excepția anilor 2020-2021, când pandemie, deci fără turism). Fie că ai venit să descoperi mii de ani de istorie sau că ai venit să mănânci o porție de paste adevărate, călătorule, ești în orașul potrivit, căci Roma știe să le îmbine pe toate.

   Sugestia mea este să eviți lunile toride de vară atunci când vii în Roma și să mergi undeva începând din septembrie. Atunci este cea mai plăcută temperatură. Eu am fost la început de septembrie și am prins o vreme minunată. Și am mers, tată, pe jos! Așa că vin cu recomandări de obiective de vizitat, fie că ai o săptămână la dispoziție, fie că ai trei zile.

  1. Colosseum - nu veți găsi ghid de vizitat în Roma, care să nu conțină și vizitarea Colosseumului. Este cred, cea mai emblemetică clădire-ruină din Roma. Iar eu o consider super-importantă de văzut. Stă la bazele clădirii orașului și este ceva foarte impresionant, plus că este și cel mai mare amfiteatru antic din Italia. Prețul unui bilet este de 21 Euro împreună cu Dealul Palatinului și Forumul Roman. Sfat: Ia-ți biletul online și vino mai repede cu 30 de minute înainte de-a intra.
  2. Basilica Santa Maria Maggiore – este una dintre cele mai mari biserici din Italia și una dintre cele patru basilici papale, aflată pe lista UNESCO. Este o biserică impresionantă și superbă în interior, care merită văzută. P.S. Este control la intrare ca la aeroport.
  3. Fontana Di Trevi – un alt obiectiv turistic emblematic al Romei, de data aceasta cea mai cunoscută și superbă fântână arteziană. Frumusețea ei este foarte greu de descris în cuvinte, de aceea când am ajuns am stat efectiv două ore să o privim. Bineînțeles figura centrală a fântânii este Neptun, zeul mării. Sfat: Veniți dis-de-dimineață pentru a o vedea fără mulțimea de turiști și pentru a face poze fără oameni.
  4. Statul Vatican - un alt “cartier” al Romei, de data aceasta suveran, este Vaticanul. Recomand să vizitați tot ansamblul, căci este fabulos. De la Basilica San Pietro, cea mai mare biserică din lume, până la Muzeele Vaticanului și terminând cu Capela Sixtină, capela palatului papal și o fenomenală comoară artistică. Pont: Pentru o priveliște de neuitat, trebuie neapărat să urcați în domul Basilicii Sfântului Petru (10 Euro).
  5. Panteonul – a fost un templu dedicat tuturor zeilor și este cel mai  bine păstrat monument din Roma Antică. Intrarea este liberă, fără taxă, dar acum, în an pandemic, se putea vizita doar cu certificatul verde.
  6. Piața Spania și Treptele Spaniole – sau Scara Spaniolă este un monument istoric și de arhitectură, unde zilnic mii și mii de turiști “își dau întâlnire” Iar piața este una foarte frumoasă. Dar păzea! Cum încerci să te așezi puțin pe trepte pentru o fotografie sau un selfie, imediat apar polițiști sau voluntari turistici care îți taie elanul.
  7. Galeria și Villa Borghese – o superbă galerie de artă de pictură, sculptură și antichități, cu grădini impresionante, fac din acestea cel mai mare și mai frumos parc din Roma, care merită vizitat.
  8. Piața del Popolo - cea mai mare piață urbană din Roma. Este după cum îi spune și numele Piața Poporului, iar aici puteți vizita două biserici ce seamănă una cu alta ca două picături de apă: Basilica Santa Maria del Popolo și Basilica di Santa Maria in Montesano. Iar pentru o priveliște absolut încântătoare mai puteți urca si la Terrazza del Pincio.
  9. Piața Navona – este una dintre principalele piețe turistice ale orașului. Fântâni superbe și restaurante care mai de care te atrag. Fântâna Celor Patru Fluvii este chiar în centru și este superbă și tot acolo mai puteți vizita Biserica Sant’Agnese in Agone. Este o zonă primitoare și turistică, care merită luată la pas.
  10. Monumentul Vittorio Emanuele II și Piața Venezia - este monumentul care a fost înălțat pentru a celebra independența italiană, altarul Patriei. Este înălțat la baza Capitoliului, inima Romei. Se poate intra gratuit în muzeul de la baza monumentului iar priveliștea face toți banii laughing Plus că aveți o perspectivă asupra pieței și mai în depărtare se poate vedea și Colosseumul. Și bonus, mai aveți o biserică de văzut: Basilica Santa Maria in Ara Coeli, căci de ce nu laughing

  Bineînțeles, mai sunt o grămadă de obiective de văzut, dar acestea sunt printre cele mai frumoase și mai turistice, dar și cele care strigă în gura mare ROMA.

  Sunt curioasă, voi ați vizitat Roma?

 

Citit 335 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Octombrie 2021 13:33

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Loading...
Loading...