Close

Dresda - Florența de la Elba

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

    Orașul Dresda din Germania este capitala landului federal Saxonia, cu o populație de circa 500.000 de locuitori. Un oraș care trece cu greu neobservat, o bijuterie arhitecturală alintat „Florența de pe Elba”.

    De fapt toată Valea Elbei reprezintă o mare atracție turistică. Deși a fost distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial într-unul dintre cele mai celebre și controversate bombardamente, orașul a fost reconstruit rapid, ba chiar a intrat în patrimonial cultural al umanității UNESCO (de unde din păcate a fost scos în 2013 din cauza unui pod de metal, scheiße!) Dar luat la pas, este de NERATAT!

Așa că încet-încet pornim în vizită. Începem cu piața mare din orașul vechi, unde veți găsi Opera din Dresda (Semperoper), Catedrala Hofkirche și grandiosul palat Zwinger, unde se găsesc cele mai multe colecții de artă (recomand vizitarea colecției de porțelan și nu numai). Dacă sunteți iubitori de muzee, Zwingerul vă poate acapara toată ziua!

   Continuăm cu Palatul Regal, Procesiunea  prinților - Furstenzug, o pictură murală cu o lungime de 102 metri, cea mai mare opera de artă de porțelan din lume, Terasa lui Bruhl (sau Balconul Europei) și frumoasa Biserică Frauenkirche (Biserica Doamnei Noastre), reconstruită cu minuțiozitate dintr-un uriaș morman de moloz. Încheiem turul cu Vechea piață comercială din Dresda, locul unde acum se ține unul dintre mai frumoase târguri de Crăciun din Germania. Mai puteți vedea Statuia Călărețului de Aur, monument dedicat lui Augustus cel Puternic, unul dintre reperele orașului, Gara Neustadt, cea mai mare din Saxonia dar și frumoasa clădire Yenidze, care a adăpostit o fabrica de tutun, fiind numită de localnici moscheea tutun, deținută de turci.

Bineînțeles, mai sunt multe de văzut în Dresda, dar aceste obiective sunt cele mai importante și cele mai semnificative. Și dacă totuși vă mai rămâne timp de petrecut în oraș, atunci puteți alege partea de shopping, care este vastă și diversă, iar în lunile ianuarie și februarie sunt destul de multe reduceri.

   Și după atâta vizitat și plimbat, trebuie încercat quarkkäulchen (găluște cu cartofi) și celebrul tort Eierschecke, (tort, cu un blat, un strat mijlociu de cheesecake și un strat superior de cremă de vanilie) o specialitate în cofetăria din Saxonia.

   Dar voi, ați vizitat Dresda?

   Și nu uitați: călătoriile ne fac mai buni în a deveni mai buni!

Citit 159 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2023 16:39
Login pentru a posta comentarii
Loading...
Loading...