Close

Eutopia Gardens

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

      Eutopia Gardens este un parc floricol de 25 de hectare, a cărui construcţie este încă în derulare, fiind început în 2000-2002. Inaugurarea parcului este estimată în jurul anului 2020.  Grădina este situată la o distanţă de circa 10km de municipiul Arad, pe drumul naţional DN7 direcția Arad-Deva.

      Denumirea parcului provine din limba greacă, însemnând “loc frumos”. Gazdele spun că motivul alegerii numelui este amplasamentul parcului în apropierea localităţii Mândruloc (mândru în grai însemnând frumos). Mărginit în vest de dealurile Ghiorocului şi în sud de pădurea Vladimirescu şi râul Mureş, a avut aceeaşi denumire şi în perioada imperiului austro-ungar, numindu-se pe atunci Schöndorf (Sat frumos sau... Mândruloc în germană).

      Să descopăr locuri noi face parte din mine. Iar atunci când nu plec însoțind grupuri, hoinăresc în căutarea noilor destinații. Așa am descoperit Grădinile Eutopia – un loc de poveste, unde aroma trandafirilor te învăluie încă de la intrare.

      În fiecare an la începutul lunii iunie, cei de la Eutopia Gardens pregătesc parcul pentru evenimentul “Sărbătoarea Trandafirului”, la care am luat și eu parte anul acesta. S-au aliniat planetele și Amin-Amin am ajuns și eu laughing

      Era o zi calduroasă, perfectă de transpirat dar și de făcut poze. Așa că ne-am îndreptat spre comuna Vladimirescu, unde am descoperit multe, multe soiuri de trandafiri și nu numai. Am admirat în voie o mare de verde, însă starul grădinii cu siguranță a fost trandafirul. De la albul delicat la cele mai frumoase nuanțe de mov, roșu sau galben și până la cele mai nonconformiste nuanțe, totul în jur te invita la creație.  Să nu mai zic că aș fi stat la fiecare colț să fac câte o poză, dar căldura era mare mon cher și răbdarea luClaudiu era pe sfârșite laughing  Dar fără nici o grijă, am făcut destule poze. Sau măcar să-mi ajungă până la următoarea sărbătoare a rozei.

      Vă recomand cu drag dacă sunteți din zonă sau nu, să vizitați Eutopia Gardens. Este un loc în care chiar dacă plantele sunt admirate, cu siguranță vă veți simți și voi celebrități.

     Curiozitatea mă omoară, dar abia aștept să văd cum o să arate totul când o să fie gata în 2020 (a se citi douăzeci-douăzeci) . Dar până atunci, la cât mai multe sărbători ale trandafirului!

  

 

 

Citit 1166 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2019 14:27

6 comentarii

 • Link la comentariu Catalina Coman Catalina Coman 28 August 2019

  Ce parc frumos! M-as pierde cateva ore pe acolo.

 • Link la comentariu Elvira Elvira 26 August 2019

  Interesant, adevărat balsam pentru suflet. Merită trecut pe lista de plimbări.

 • Link la comentariu Mirela Marin Mirela Marin 26 August 2019

  Ah, de ce nu a venit articolul acesta acum cateva zile cand am fost in zona?!?
  Ei, poate data viitoare!

 • Link la comentariu Adriana Ivan Adriana Ivan 26 August 2019

  Mi-ar plăcea să vizitez locul. Pare minunat acolo, iar pozele sunt grozave.

 • Link la comentariu Illusion Illusion 26 August 2019

  Tare frumos, își merită cu adevărat numele! Când voi fi în zonă, cu siguranță voi opri în aceste grădini mirifice :)

 • Link la comentariu Raluca Anghel Raluca Anghel 26 August 2019

  Arată senzațional! Neapărat de vizitat când voi ajunge pe lângă Arad ❤ multumesc pentru ideile bune si fotografiile fantastice

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Loading...
Loading...