Close

Salată a la Luiza

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Există trei lucruri pe care o femeie poate să le facă din nimic: o pălărie, o salată şi o ceartă între soţi.” (Mark Twain)

       Stând și contemplând la ce să îmi mai fac de mâncare, fără să găsesc ceva care să îmi facă poftă, am decis să improvizez o salată. Ce poți greși la o salată? Nu e ca și cum este mare scofală să faci o salată. Dar vă zic, salata aceasta este mama salatelor. Nu am fost niciodată adepta mâncării nesănătoase, am preferat mereu să merg pe sănătos asta și datorită corpului meu, care mereu este în căutare de kilograme și din aer dacă s-ar putea... Așa că am încercat mereu să merg pe lucruri sănătoase.

      Originea salatei datează încă din Egiptul Antic, unde erau descoperite picturi care reprezentau salata, salată cu frunze înguste și tulpini groase. Nu mai zic de Columb, care aduce și el salata în 1494, în Lumea Nouă. Iar astazi, ne putem mândri că avem o grămadă de soiuri și specii de salată, care mai de care mai crude, mai moi, mai crocante. Salată, tată.

      Așa că mă apuc eu de minunea de salată: 5 roșii cherry medi, 3 castraveși murați, 1 ardei roșu, 1 ardei galben, 150 grame telemea , salată creață, 1 ceapă și la pièce de résistance 1 cartof dulce, 1 ou și un mega sos de iaurt grecesc, usturoi și condimente.

     Se spală și taie ingredientele și se pun într-un bol toate, iar cartoful dulce se curăță și se da puțin la tigaie. Se prepară sosul iar peste se pune oul prăjit. Vă spun, vă veți schimba modul în care mâncați o salată. Este ce trebuie. Bineînțeles, o asemenea salată zic eu să mâncați o data pe săptămână.

     Aștept părerile voastre și poze cu salată dacă ați încercat-o.

       

Citit 1264 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Martie 2019 10:04

4 comentarii

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Loading...
Loading...