Close

Rețeta perfectă cu frișcă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

   Aș vrea eu să fiu un Masterchef în bucătărie și să jonglez cu ingredientele, dar din păcate aptitudinile mele la mâncare sunt mai spre deloc. De ce zic la mâncare și nu în general? Ei bine, fiindcă nu sunt un total dezastru. Mă credeți sau nu, mă descurc binișor la copt. Dar merg spre zona deserturilor sănătoase și a cât mai multor tarte.

   Fiind în preajma sărbătorilor, am zis să mai sparg puțin rutina și să fac un tort, pe bază de frișcă, iaurt și fructe. Și cum este un desert cu bază din lapte, frișca trebuie să fie neapărat naturală, din smântâna laptelui de vacă, precum este cea LADORNA, frișcă neîndulcită. Aceasta, a luat naştere în 1998, cu misiunea de a le oferi oamenilor lapte de calitate. Iar de aproape 20 de ani acolo se produce cel mai bun lapte. Fiind naturală, trebuie sa fie foarte bine răcită în frigider și bătută la viteză mare. Iar această rețetă este minunată pentru orice ocazie specială, Plus că este simplu de preparat, dulce acrișor și cu muuulte fructe proaspete.

Las mai jos rețeta pentru acest desert delicios cu frișcă naturală neîndulcită.

 Vei avea nevoie de: 

  • un blat de tort (făcut în casă sau nu)
  • 500 gr de fructe proaspete
  • 700 gr frișcă neîndulcită LaDorna
  • 20 gr gelatină
  • 200 gr zahăr pudră
  • 1 linguriță esență vanilie

      Pentru sirop

  • 150 ml apă
  • 50 gr zahăr
  • Zeama de la o lămâie
  • 1 linguriță esență portocale

Cum procedezi: Într-un bol se hidratează gelatina cu 150 ml de apă până se umflă. Iar apoi se pregătește siropul din ingredientele menționate mai sus pe o cratiță la foc, până când se dizolvă zahărul. Iar apoi se lasă la răcit. Iar când gelatina s-a hidratat se topește pe foc mic și se lasă și ea să se răcească. Mai apoi trecem la cremă: combinăm iaurtul, zahărul pudră, esența de vanilie și gelatina până se obține o cremă omogenă.

   Se lasă deoparte pănă preparăm frișca. Ideal este să fie lăsată 24 de ore la frigider. Aceasta se mixează aproximativ zece minute. Iar apoi se încorporează în crema de iaurt. Apoi se trece la montat tortul. Blatul se taie în trei bucăți și se însiropează blaturile. Iar apoi se pune cremă și fructele proaspete. Iar operațiunea se repetă până când la ultimul blat. Deasupra se ornează după preferințe: fructe, mentă proaspătă, ciocolată. Iar tortul se dă la frigider pentru minim șase ore sau peste noapte. Și pe cuvânt, că este bun.

Dar voi, ce rețetă aveți în plan cu frișca neîndulcită LaDorna?

Citit 448 ori Ultima modificare Luni, 10 Mai 2021 12:47

1 comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Loading...
Loading...