Close

Parfum de zambile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

     Cam așa pot descrie ținuta de astăzi: parfumată. Iar de faptul că încet-încet se așterne primăvara ce să zic.... Extaziată. Trench-uri, broșe, sacouri, fustițe, rochițe, dress-uri, toate mă așteaptă să le scot în oraș. Plus că predominant în garderoba mea, mai nou, sunt mai multe nuanțe de roz. Ce mai, Miss Primăvară,domnule mă propun. smile  Mai ales că rochiile pentru mine au un loc special. Le ador, le iubesc, le doresc. Îmi place să le port. Sunt foarte chic, aduc un aer primăvăratic, mai ales atunci când ținuta este completată de o floare/flori. Iar în cazul de față, un buchet de zambile sunt exact ce trebuie.

    Numele florii, zambila (hiacintul), are o istorie foarte interesantă. În mitologia greacă, Apollo, zeul soarelui și Zefir, zeul vântului vestic, se întrec în ai cuceri atenția unui băiat pe nume Hyakinthos. Apollo îl învață să arunce cu discul, dar Zefir suflă furios o rafală de vânt în direcția lui Apollo, care trimite discul înapoi în direcția lui Hyakinthos, lovindu-l și omorându-l. Din sângele care s-a vărsat răsare o floare, iar Apollo numește floarea după numele băiatului. Prin această moarte tragică, zambila simbolizează izvorul veșnic al vieții.

    Zambilele sunt printre primele flori ale primăverii, tocmai de aceea în luna martie este ZIUA MONDIALĂ a zambilei. Sunt printre florile mele preferate, parfumate și viu-colorate. Bulbii lor erau foarte scumpi iar acum câteva sute de ani erau păstrați în casele oamenilor foarte bogați ca drept trofeu al bogăției acestora. Iar aceste flori scot din anonimat orice ținută. Și da, la fel ca lalelele, nu provin din Olanda ci din Turcia. Aș dori dacă se poate vreo 1000 de fire vă rog smile

   Profitați de primăvară, de flori, de arborii abia înfloriți, de culorile pastelate ale văzduhului, de frumusețea naturii, de jovialitatea gâzelor și de tot ce este nou și proaspăt. Plimbați-vă, alergați, pozați și luați-o de la capăt. Simțiți-vă femei, purtați cu încredere primăvara și lăsați-o să vă inunde (de sau cu) parfum de zambilă.

Rochiță: magazin online

Geantă: Moschino

Pantofi: H&M

Citit 1225 ori Ultima modificare Luni, 23 Martie 2020 17:20

45 comentarii

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Loading...
Loading...