Close

Melinis – o noutate naturală

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

    Parcă vremurile în care ne bucuram de cele mai simple ingrediente sunt de mult apuse. Bucuria nu mai constă în lucrurile mărunte. Nu mai punem preț pe natură, iar natura s-a îndepărtat de noi. Nu mai știm cum să fim în echilibru cu natura. Mi-e dor de toamna de acasă, cu gutui mari și parfumate, cu nuci întinse pe pământ și dovleci abia scoși din cuptor. Mi-e dor de vremurile mult apuse. Mi-e dor de dulceața mamei și de pastele bunicii. Mi-e dor de aroma bogată a strugurilor din vie. Mi-e dor …

    Dar bucuria ingredientelor simple poate fi resimțită cu noul produs Melinis. Dar ce este Melinis și cu ce se mănâncă, sau poate cum se mănâncă?

Este o delicatesă din petale de trandafiri și din fructe crude în miere, creată printr-o metodă unică de preparare lentă, la temperaturi sub 35 ˚C, care păstrează proprietățile fructelor și petalelor, le intensifică parfumul lor natural, și le conferă o savoare cu totul aparte. Este o noutate minunată pentru pasionații mierii și iubitorii de slow-food, și oferă o alternativă mult mai sănatoasă tuturor dulciurilor pe bază de zahăr. Este o delicatesă plurivalentă: un desert în sine, dar și un ingredient spectaculos în asocieri gastronomice complexe. Numele vine din alăturarea firească a două repere care ne definesc: mel, cuvântul latin pentru miere, și niș, o formă prescurtată pentru Nișcov, râul pe a cărui vale se află satul nostru. MELINIS introduce pe piață o categorie nouă și sortimente inspirate de acest loc binecuvântat de natură, de darurile și rosturile sale: MELINIS de trandafiri, de vișine, de gutui, de prune, de cătină, de pere, de afine, de zmeură. Mmm, Melinis de cătină.

   Povestea Melinis se scria în urmă cu zece ani, în casă acestora pe niște minunate plantații de trandafirii, pe Valea Niscovului (Buzău). Cum e domnule să te trezește înconjurat de trandafiri…Pot să visez, deocamdată… Iar motto-ul lor: NATURA REGĂSITĂ exprimă exact gustul acelor locuri. Acesta fiind un dulce complet natural, din petale și fructe proaspete, neprelucrate, în miere de salcâm doar simplu filtrată.

Melinis este o categorie nouă de produse; nu este o dulceață și nu este un produs apicol, ci este o creație nouă, realizată printr-o tehnologie inovativă, și inspirată din fascinația pentru darurile naturii. Iar atelierul de producție s-a transformat într-o hala ultramodernă de 330mp. Însă mare parte din muncă de migală este realizată manual. Iar ingredientele sunt perfect naturale. Exact ca bucuria din lucrurile mici. Pe cei de la Melinis îi poți găsi pe pagina de facebook sau pagina de instagram iar produsele lor le poți achiziționa online sau fizic din București, Buzău, Galați, Constanța, Neamț sau Ialomița.

   Dar tu, ai auzit de Melinis? Ai încercat produsele lor?

________________________________________________________________

Acest articol a fost scris în cadrul competiției SuperBlog 2020 .

 

Citit 633 ori Ultima modificare Luni, 26 Octombrie 2020 16:44

2 comentarii

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Loading...
Loading...