Imprimă această pagină Close

Pe urmele sandalelor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

   Poate că cele mai frumoase perechi de pantofi sunt sandalele. Acest accesoriu vestimentar atât de versatil și de diversificat: decupate, din piele, pânză sau chiar plastic, cu toc mare, mic sau mediu, au ajuns să fie din ce în ce mai prezente în viața unei femei, dar nu numai, rămânând cel mai popular obiect de încălțăminte din Antichitate și până astăzi.

Încă de acum 500.000 de ani, forme primitive de încălţăminte protejau picioarele de pietre. Se crede că sandalele sunt primele încălţări fabricate. Existau două modele de bază: primul era constituit din chingi care treceau printre degetele de la picior, iar cel ­de-al doilea, mai sofisticat, avea bucle şi găuri pe marginea tălpii, pentru a putea lega baretele de picior. Talpa sandalei era făcută din orice material. În Egiptul Antic, sandalele erau confecţionate din papirus. Pentru că bijuteriile erau la mare preţ în Egiptul Antic, pietrele preţioase erau încastrate până şi pe încălţăminte.

   Cu cât poziţia pe scara socială era mai înaltă, cu atât sandalele erau mai bogate în pietre preţioase. Sigur că de atunci până acum, multe s-au schimbat, sau nu, fiindcă mai marii designeri s-au inspirat într-o mare măsură din istoria gladiatorilor și a egiptenilor. Și de acolo, au apărut o mulțime de modele de sandale. Iar cei de la MoXo, care sunt un magazin online, cu cea mai rapidă creștere pentru încalțăminte, gadget-uri speciale și articole de uz casnic. Dar mai ales pentru sandale damă 

Veți găsi o multitudine de modele: de la piele naturală, cu platformă, cu toc, până la espadrile și sandale cu beretă. Toate pentru a crea outfit-ul perfect.

   Ce moment mai bun de-a purta sandale, decât acum, cand este sezonul lor și plus că sunt la mare căutare. Sezonul estival se apropie, iar sandalele încep să facă pași spre mare. Iar cele de la MoXo, sunt perfecte pentru nisipul fierbinte, mai exact sandale damă cu talpă joasă 

Așa că, sandalele la purtător, palăria și o rochie vaporoasă. Și nu uita, pe moxo.ro sigur vei găsi o pereche de încălțăminte pe urmele căreia să mergi.

   Sunt curioasă, tu ce model de sandale obișnuiești să porți?

____________________ 

sursa fotografii: site-ul moxo.ro

 

Citit 378 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 11:27

1 comentariu