Imprimă această pagină Close

Colțul de rai din Hunedoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

       Înconjurat de munți acoperiți de păduri dese și învăluit în peisaje de o rară frumusețe, județul Hunedoara găzduiește în satul BANPOTOC, o mică-mare parte a Italiei. Un om de afaceri italian, Giovanni Salvatelli, îndrăgostit de România, a creat aici un colț de rai, numit:Il Giardini di Zoe”. După 15 ani de efort, proprietatea de aproape trei hectare a fost transformată într-o adevărată fotografie vie.

       Călătoria la Banpotoc este de vis, cu drumuri asfaltate, spuzite cu flori pe margini și cu peisaje ce sigur te vor face să tragi pe dreapta și să nu mai pui aparatul foto în geantă. Unde mai pui că intrarea laIl Giardini di Zoeeste una demnă de un rege sau o regină. O alee regală mărginită de copaci, care primăvara  se trezesc la viață și ne încânta un roz absolut instagrabil. Ahh ce păcat că nu am ajuns atunci! Prima impresie este plină de onomatopee și spre norocul meu bateria aparatului a fost încărcată la full, căci altfel era bai mare. Fântâni elegante, garduri vii atent îngrijite, covoare de gazon verde, toate te duc cu gândul la grădina ideală. Cu siguranță nu este un loc unde să alergi sau să te rostogolești pe iarbă.

       Grădinile inspiră maiestozitate, perfecțiune și simplitate absolută, echilibrul perfect între spiritul aristocrat și arta peisagistică. Grădinile sunt rupte din imaginar, presărate cu elemente renascentiste iar pe deal, mii de specii de arbori și trandafiri oferă cea mai frumoasă priveliște asupra grădinii. Vă zic că în cele câteva ore pe care le veți petrece acolo (sau zile, căci va puteți și caza) veți putea simți adevărata bucurie a vieții: momentele care ne taie respirația!

       Primirea călduroasă, frumusețea locului și faptul că ne-am simțit atât  de bine au făcut ca totul să fie o experiență inedită.

                     Program vizitare: S-D – 09:00 – 18:00

                     Preț – 5 lei/persoană

                     Sacou: Laura Galic

 

       Grazie mille, Giovanni 

  

 

 

Citit 2460 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2019 14:28

11 comentarii