Close

Top 15 lucruri de făcut în Budapesta

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

     Budapesta este o destinație ce trebuie văzută măcar odată în viață. Plină de energie, istorie și delicii culinare, este un oraș ce trebuie bifat neapărat. De la muzee la multitudinea de cafenele și restaurante, capitala Ungariei este un adevărat mozaic cultural.

     Dar ce poți face acolo? Ei bine, vă propun o serie de activități de neratat.

 1. Plimbă-te pe Vaci utca, cunoscuta stradă pietonală, ideală pentru shopping, restaurante sau de ce nu, o plimbare.
 2. Fă o croaziera seara pe Dunare: este una dintre cele mai frumoase experiențe ce le poți avea în Budapesta. Nu o rata!
 3. Mănâncă un langoș și un gulash: un langoș adevărat îl recunoști după dimensiune, neapărat mare, cu multă smântână și usturoi, iar de gulash, ce să mai zic... mai ungurește de atât nu se poate!
 4. Vizitează Bastionul Pescarilor și Palatul Regal: un obiectiv important și spectaculos.De neratat!
 5. Urcă la Citadelă și admiră uluitoarea panoramă a orașului!
 6. Intră la cel mai faimos SPA din Europa: Băile Szecheny – sunt cele mai frumoase din Budapesta, la care mai mult ca sigur vei avea o experiență unică! (ai de ales între 18 bazine)
 7. Cazează-te la hotelul Gellert, un elegant hotel art-nouveau cu specific termal. P.S. Nu rata nici zona de lângă. Este superbă.
 8. Plimbă-te pe podul cu lanțuri, primul pod budapestan de pe Dunăre!
 9. Bea o cafea la New York Café, inclusă în topul celor mai frumoase cafenele din lume. O „superbitate” de clădire ce nu trebuie ratată. Interiorul este splendid!
 10. Savurează o prăjitură la eleganta Gerbeaud, o cofetărie de tradiție în Budapesta, ce nici ea nu trebuie ratată.
 11. Urcă în cupola basilicii Sfântul Ștefan, priveliștea îți va taia răsuflarea!
 12. Vizitează Tropicarium și Grădina Zoologică, locuri preferate de copii, dar nu numai de ei; amândouă sunt spectaculoase.
 13. Plimbă-te pe malurile Dunării, monument UNESCO, loc de esplanadă și de relaxare, unde găsești un inedit memorial al Holocaustului: pantofii de bronz.
 14. Vizitează Parlamentul (Casa Țării): o clădire în stil neo-gotic, care îți atrage privirile de cum o vezi. Un tur la interior ar fi cireașa de pe tort (sau smântâna de pe langoș, ca să zic așa!)
 15. Petrece o seară la Târgul de Crăciun, unul dintre cele mai frumoase, delicioase și „paprikate” din Europa.

   Bineînțeles, acestea sunt doar câteva lucruri, ce te vor lămurii de ce Budapesta este supranumită Perla Dunării. Ce mai aștepți: fă-ți valiza!

   Și nu uita: Călătoriile ne fac mai buni în a deveni mai buni!

 

Citit 277 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Februarie 2023 04:31
Login pentru a posta comentarii
Loading...
Loading...