Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

    Capitala României, București, un oraș surprinzător, balcanic și plin de istorie, care merită o vizită. Este și unul dintre cele mai populate și importante orașe din România, centru industrial și comercial. Acesta devine capitala României în 1862 iar în perioada interbelică capătă titlul de “Micul Paris”. Cu siguranță merită vizitat, luat la pas și străbătut.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

   Astăzi poposim într-o frumoasă zonă, pe care eu o numesc acasă. Descoperim obiective turistice de pe lângă Hațeg. Mai exact ne întreptăm către Petroșani și descoperim Cheile Băniței și Peștera Bolii. Ambele se află în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, o arie protejată prin lege din anul 2000, întinzându-se pe o suprafață de 38.184 de hectare.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

   No, hai și-om mere la Maramu’. Așa am zis când am am aflat că merg acolo. Vă vine să credeți sau nu, încă nu am ajuns în acea parte de țară, chiar dacă îmi doream de mult. Dar s-au aliniat planetele sau mai bine zis a venit pandemia, cu granițe închise, așa că hai să redescoperim România smile Situat în partea de nord-vest a țării, la graniță cu Ucraina și cu reședința de județ la Baia Mare, Maramureșul este un loc unde istoria și tradițiile strămoșești se îmbină de minune.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

   Salzburg este al patrulea oraș ca mărime din Austria, cu o populație de aproximativ 150 000 de locuitori. Imaginea barocă actuală a orașului datează din secolul al XVII-lea și în 1997 este inclus pe lista UNESCO datorită arhitecturii impresionante. Acest minunat oraș respiră istorie prin toate clădirile, parcurile și statuile iar de asta te poți convinge ușor făcând o plimbare lejeră prin centru.

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

   “Nu ai fost la Oradea?” Cam astfel erau întrebările când dicutam cu cineva despre acest oraș. Așa că nu am mai stat pe gânduri și am decis să vizitez și eu Oradea.

Cel mai important oraș din Țara Crișurilor sau Crișana încă din perioada medievală: Oradea, este municipiul de reședință al județului Bihor. Se află în vestul României, pe râul Crișul Repede, în imediata apropiere a frontierei cu Ungaria. Orașul și-a câștigat titlul de „Cel mai frumos oraş al României” cu 13.033 de voturi într-un sondaj realizat pe rețeaua de socializare #facebook , plus că are și titlul de capitala Art Nouveau a României datorită numărului impresionant de construcții ce aparțin acestui stil.  

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

     De mică iubeam să călătoresc cu trenul. Îmi plăcea călătoria în sine și tot procesul până te urcai în tren. Îl găseam incitant. Iar gările erau cele mai frumoase mall-uri de atunci. Doar că de atunci multe s-au schimbat. Dar istoria încă ne suflă la ureche cele mai frumoase povești: calea ferată Oravița-Anina, prima calea ferată montană de pe teritoriul României.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

      La o aruncătură de băț de Timișoara, mai exact la 150 de kilometri, frumosul și însoritul Szeged - căci mai este numit și “Orașul soarelui” - își așteaptă vizitatorii. Incredibila arhitectură și piețele mari te invită să faci o plimbare prin acest frumos oraș și să-l descoperi. Al treilea oraș ca mărime din Ungaria cunoscut la noi și ca Seghedin, este reședința județului Csongrad. (a se țuguia buzele când se pronunță sau măcar a se încerca) smile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

          Ciao bambini! Iată-ne ajunși la Milano. Îmi doream de mult să văd și această parte a Italiei. Milano este principalul oraș din Italia de nord. Se află pe câmpia Lombardiei, una dintre cele mai dezvoltate regiuni ale Italiei. Milano este de asemenea recunoscut că una din capitalele modei și design-ului. Orașul a fost fondat de celții din Italia de nord în jurul anului 400 î. Hr. fiind cucerit de către romani în jurul anului 222 î. Hr., care i-au dat numele de Mediolanum.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

      Eutopia Gardens este un parc floricol de 25 de hectare, a cărui construcţie este încă în derulare, fiind început în 2000-2002. Inaugurarea parcului este estimată în jurul anului 2020.  Grădina este situată la o distanţă de circa 10km de municipiul Arad, pe drumul naţional DN7 direcția Arad-Deva.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

       Înconjurat de munți acoperiți de păduri dese și învăluit în peisaje de o rară frumusețe, județul Hunedoara găzduiește în satul BANPOTOC, o mică-mare parte a Italiei. Un om de afaceri italian, Giovanni Salvatelli, îndrăgostit de România, a creat aici un colț de rai, numit:Il Giardini di Zoe”. După 15 ani de efort, proprietatea de aproape trei hectare a fost transformată într-o adevărată fotografie vie.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

       Budapesta este capitala Ungariei. Sau capitala gulașului? Este situată pe ambele maluri ale Dunării, în partea de est fiind Pesta iar partea de vest Buda. Acest minunat oraș are prima atestare scrisă din anul 1148, dar este cu mult mai vechi, în epoca romană purtând numele de Aquincum. În 1873, cele trei orașe,  Buda - cetatea regală și administrativă,  Pesta - oraș al negustorilor și meseriașilor și Obuda - fosta colonie romană se unesc oficial și apare noua metropolă Budapesta.  Împarțită la început în 10 sectoare se sistematizează treptat cu mari constructii de bulevarde în forma de semicerc, cu poduri la ambele capete, împreună cu primul și cel mai vestit pod permanent peste Dunare: Podul cu Lanțuri.

       În Pesta, în 1896 se realizează primul metrou de pe continent și al doilea din lume după cel din Londra. Uriașa clădirea a Parlamentului, construită între 1885-1902 de renumitul arhitect Steindl Imre, este în prezent cea mai veche cladire legislativă și una dintre cele mai populare atracții turistice. Chiar în acest moment, mii de poze cu Parlamentul sunt sortate de Instagram!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

       Novi Sad este al doilea oraș ca mărime din Serbia și capitala provinciei Voivodina. Numele Novi Sad înseamnă “plantații noi” în limba sârbă.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

      Belgrad sau Beograd este capitală și cel mai mare oraș al Serbiei. Situat la confluența dintre râul Sava și fluviul Dunărea, fiind cel mai mare oraș al fostei Iugoslavii, al treilea de pe Dunăre, după Budapesta și Viena. Capitala pleșcăviței, a mâncării bune, Belgrad este o destinație excelentă, foarte aproape de Timișoara.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

    Cracovia sau Krakow în poloneză – pronunțat „krakuf”, este al doilea oraș ca mărime din Polonia,situat pe legendarul fluviu Vistula. Este unul dintre cele mai vechi așezăminte ale țării, datând din secolul al VII-lea.

Loading...
Loading...