Close

Cum este să porți aparat dentar?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

    Ortodonția reprezintă ramura stomatologiei care vizează obținerea unei ocluzii perfecte. Cuvântul ortodonție își are originea în greaca veche, însemnând dinte drept, zice atotștiutorul WIKIPEDIA.

       Mică fiind, aveam frică de dentist. Și cum se spune că “de ce îți este frică nu scapi”, uite-mă ajunsă la dentist. Pentru mine experiența aceasta, până pe la vreo 15 ani, a fost una nu tocmai plăcută. Poate de aici am ajuns să am o frică de dentist. Dar ajunsă la Timișoara, acest lucru s-a schimbat. Am decis că atunci când o să mă angajez, o să investesc mai mult în persoana mea. Zis și făcut.

      Așa am cunoscut-o pe actuala mea dentistă: Alexandra Măroiu: medic specialist protetică dentară. Am început să merg la ea de vreo 2-3 ani și nu aș merge la altcineva. De ce nu zic “dânsa” și zic “ea”?!  Fiindcă, este o persoană foarte prietenoasă, care promovează profesionalismul, plus că este tânără și frumoasă. Cum să îi zici dânsa, așai?  După planul de tratament și intervenții a constatat că am nevoie de aparat dentar, deoarece ocluzia mea nu era ok iar pentru intervențile mele era chiar necesar aparatul.

      De acolo a urmat panica, ‘vai o să mă doară’, ‘ce o să fac’ ‘cum o să fie’. Am mers împreună la un medic specialist ortodont pentru a fii sigură de această decizie. Iar acolo am cunoscut-o pe Flavia Agache: medic specialist ortodont, care mi-a schimbat părerea despre cum este să porți aparat dentar. Am purtat aparatul dentar timp de 1 an și jumătate. Iar corecțiile au fost la nivel de ocluzie și măsele, care trebuia aduse la un nivel. Dinții mei nu au fost strâmbi vreodată și nici nu am avut nevoie de extracții pentru aparatul dentar.

     A venit marea zi – fixarea aparatului dentar! Și vreau să distrug (cel puțin pentru mine) toate miturile în ceea ce privește a avea un aparat dentar: nu doare. Da, ai o anumită sensibilitate atunci când este fixat pe dinți tăi și simți că se mișcă constant. Dar în rest pentru mine, experiența a fost una ok, nedureroasă. Am optat pentru aparat dentar ceramic, având bracket-urile de culoarea dinților, care sunt mai puțin vizibile., iar acest lucru m-a ajutat muuult. În legătură cu prețul acesta diferă de la medic la medic, însă eu am plătit 800 €/fațetă.

      Așadar și prin urmare, cine este din Timișoara recomand să mergeți la Alexandra și Flavia, dacă aveți nevoie de un medic dentist bun. Iar în ceea ce privește aparatul dentar, încercați să evitați cliseele: “este dureros” “nu poți mânca” etc. Medicul dentist știe mai bine ce zice și ce face. Și ascultați spoturile publicitare legate de produsele de igienă orală. Nu zic ele rău.smile

Citit 1248 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2020 12:16

1 comentariu

  • Link la comentariu Adriana Ivan Adriana Ivan 28 Mai 2019

    Nu am fost nevoită să port aparat dentar, dar am tot căutat informații în legătură cu acest subiect, deoarece am doi copii și trebuie să fiu informată.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Loading...
Loading...