Close

Cele mai frumoase căni – TÂRGUL DE CRĂCIUN VIENA

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

     Una din primele mele excursii a fost la Viena chiar în această perioadă a anului și tot ce pot să vă spun este că am rămas uluită. Totul era ca în povești. Iar atmosfera mea preferată din acest frumos oraș Viena este clar cea din preajma sărbătorilor de iarnă. Orașul este decorat cu mii și mii de beculețe, globulețe, fundițe – totul pe opulență, cum îi șade bine unui oraș imperial, ce de Crăciun se transformă într-o feerie. Și este, pe cuvânt, o bucurie să îl admiri și să fii acolo în luna decembrie.

     Cum anul 2020 a fost pus pe pauză în privința Târgurilor de Crăciun în Viena, am decis să înveselesc puțin lucrurile și să vă “fac cunoștință” cu frumoasele mele căni adunate de la faimoasele Târguri de Crăciun din acest grandios oraș. Pentru cei care nu știu, Viena nu adăpostește un singur Târg de Crăciun – ci are peste zece locații unde sunt amplasate târguri. Și sunt la fel de frumoase precum cele din locurile cele mai cunoscute. Dar cel mai cel este cel din față Primăriei / Christkindlmarkt Rathausplatz, unde pe lângă târgul propriu-zis mai este și un imens patinoar cu diferite tematici anuale. După cum am zis, opulență tată!

     Un alt lucru interesant este că fiecare târg are cana lui – deci din fiecare „Sat de Crăciun” pe care îl vei vizita îți vei putea lua o cană diferită. Și sigur, odată cu ea o porție de punch (pentru că ei nu dau vin, ci o combinație de punch cu alcool și mirodenii). O cană cu băutura din dotare costă undeva pe la opt euro, însă dacă nu vrei cana o poți da înapoi și primești garanția de trei euro. Însă credeți-mă, acele căni frumoase chiar merită. Este o amintire palpabilă care se întoarce cu tine acasă. Ca locații de târguri recomand următoarele:

  1. Târgul din fața PRIMĂRIEI (este cel mai mare și deobicei aici se găsesc printre cele mai faine și cunoscute căni)
  2. Târgul de la Palatul Belvedere
  3. Târgul din piața Maria Theresa
  4. Târgul din Campusul Universitar (adresa: Universitätscampus, Alserstrasse, este un târg nu prea cunoscut de turiști, însă pe cuvânt că este minunat și de unde am luat o cană superbă)
  5. Târgul de la Palatul Schönbrunn
  6. Târgul din Piața AM HOF (cunoscut mai mult de localnici, axat pe antichități și artizanat este la fel un târg foarte frumos)
  7. Târgul din Piața Sf Ștefan (este un târg cunoscut și plin de locuri instagramabile)
  8. Târgul de lângă Opera de Stat din Viena
  9. Târgul de la Biserica Karlskirche

Iar în imaginile de mai jos vă las colecția mea de căni de la târgurile de Crăciun din Viena. Iar pentru anul 2021 abia aștept să mai descopăr și alte căni frumoase, să le adaug colecției mele.

    Voi aveți ceva căni de pe la târgurile din Viena?

Citit 545 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2020 15:57

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Loading...
Loading...