Close

Castelele Bavariei - de VAZUT!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Landul Bavariei este unul dintre cele mai turistice locuri din Germania și asta doar datorită superbelor castele din zonă. Bavaria este landul federal care se situează în partea de sud-est a Germaniei, cu capitala la Munchen și cu Alpii Bavarezi în sud iar cursul principal de apă este Dunărea.

   Când ajungi, totul în jurul tău este MAGNIFIC, peisajele te fură instant și nu contenești să nu spui WOW mereu! Vizita începe cu primul Castel din Germania -  Castelul Herrenchiemsee, acesta este un castel construit în perioada 1878-1886 de regele Ludovic al II-lea al Bavariei pe insula Herrenchiemsee de pe lacul Chiemsee (cel mai mare lac din Bavaria), la 80 km est de München înspre Salzburg. Aceasta este ultimul dintre castelele lui Ludovic al II-lea al Bavariei și a rămas neterminat.

Recomand să vă luați o cazare chiar lângă lac. Merită! Iar ca și hotel vă propun hotelul Bayerisch Am Chimsee, foarte fain hotelul dar și orașul.

Pentru a vizita aceste castele, totul vine mai simplu cu un CARD, un card de 14 zile, în care ai incluse multe intrări, la foarte multe castele extra de cele de mai sus. (aici nu ai intrarea de la Hohenschwangau) Bineînțeles, ai și opțiunea să le achiți toate acolo în funcție de ce castel faci, DAR TREBUIE să fii devreme acolo pentru a sta la cozi să iei biletele. Cardul se achiziționează de la orice muzeu, dar e bine să-l achiziționezi de la primul obiectiv. În funcție de câte zile stai, atât de multe castele poți vedea. Dar cele mai importante și cunoscute sunt cele prezentate mai sus.

Apoi de la Herrenchiemsee la Hohenschwangau și Neuschwanstein sunt mulți kilometri, așa că trebuie să te cazezi în zona aceea dacă vrei să fii devreme acolo. Nu poți să le faci în aceiași zi.  Plus că ai nevoie de timp să vizitezi și grădinile castelelor.  Cele două castele sunt aproape unul de altul așa că vei sta acolo ceva ore.

Primul care o să fie este Hohenschwangau, care este un palat construit în secolul al XIX-lea în Regatul Bavariei. El a fost reședința din copilărie a lui Ludovic al II-lea, rege al Bavariei și a fost construit de tatăl său, regele Maximilian al II-lea. Iar de la acesta la Neuschwanstein (castelul inspirat de Disney), poți alege să mergi pe jos (se urcă)  sau să iei un bus local (se plătește bilet) până la bază. Priveliștea când ajungi sus este MAGICĂ. Nu te poți opri din fotografiat/filmat. Acest castel este și cel mai renumit și cel care atrage cei mai mulți turiști. Peste 1 milion pe an. Castelul Neuschwanstein este un castel în stil romantic - renascentist construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau de lângă Füssen. Palatul a fost comandat de regele Ludovic al II-lea, ca un refugiu și ca un omagiu adus lui Richard Wagner. Aici organizarea nemțească își face simțită prezența: se intră doar la ora de pe bilet. Nu mai repede, nu mai târziu. Dacă întârziați nu veți mai putea intra.

Iar de aici continuați cu Castelul Linderhof, tot un castel regal situat în regiunea muntoasă Graswangtal  din apropiere de Oberammergau și este cel mai mic dintre cele trei castele construite de regele Ludovic al II-lea și singurul care a fost finalizat în timpul vieții sale. Linderhof este considerat castelul favorit al "Regelui Nebun", în care el a locuit cel mai mult. Castelul și grădinile sale sunt deschise vizitatorilor.  O altă superbitate de castel cu grădini foarte frumoase, săli ornamentate în stil roccoco bavarez. Iar vederea către munții Alpi face totul să fie la SUPERLATIV.

Bineînțeles că mai sunt castele multe de vizitat, dar acestea sunt cele mai frumoase, interesante și accesibile. Iar zona în combinație cu istoria locurilor face această experiență să fie una cu adevărat specială.

Dar voi, ați fost aici?

Și nu uitați: călătoriile ne fac mai buni în a deveni mai buni!

Citit 160 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Iulie 2023 05:13
Login pentru a posta comentarii
Loading...
Loading...