Close

Madrid – top 10 obiective de vizitat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Madridul este capitala Spaniei, a provinciei și comunitătii autonome Madrid și în același timp centrul guvernamental, monarhic, politic, economic și cultural al Spaniei.

Ca suprafață, este al treilea oraș din Uniunea Europeana, după Londra și Berlin. Dintre capitalele europene, Madridul are, poate, cel mai mare număr de baruri. Iar viața de noapte este una dintre principalele atracții ale Madridului cu renumitele barurile tapas. Dar noi o să ne focusăm pe partea turistică, cu cele mai importante obiective turistice de vizitat, plimbat și luat la pas.

Începem cu poate cel mai important muzeu din Madrid, de clasă mondială cu peste 5000 de tablouri

1.Muzeul Prado, rivalizând poate cu Muzeul Luvru. Recomand să mergeți de dimineață aici și dacă nu aveți un ghid fizic să vă luați unul audio.

Continuăm cu 2.Palacio Real (Palatul Regal) construit în stil neoclasic, fiind reședința regelui Spaniei. Se poate vizita, iar între orele 16:00 – 18:00 intrarea liberă (dar coada este interminabilă așa că aveți de așteptat).

Un alt obiectiv de neratat este 3.Plaza Mayor, care te impresionează prin eleganța sa dar și prin diversitate: plin de terase, muzică, artiști stradali.Este un loc de factură istorică: aici se țineau luptele cu tauri în secolul al XVI-lea (acum luptele cu tauri sunt interzise în Madrid).

Magnifica 4.Stradă Grand Via face și ea parte din obiectivele de neratat. Clădiri impresionante, în stil neoclasic îmbinate cu partea nouă a orașului: partea de shopping.

Madridul nu are foarte multe biserici, dar 5.Catedrala Almudena este una care te impresionează. Aceasta a fost ridicată după ce capitala tării a fost mutată de la Toledo la Madrid și a fost nevoie de mai bine de 100 de ani să fie construită.

O altă piață impunătoare este 6.Plaza de Espana, o continuare a străzii Grand Via.

Una dintre primele exemple de arhitectură din fontă a fost 7.Palacio de Cristal, monument UNESCO, făcut din sticlă și structură din fier.

8.Fanatana Cibeles si piața, un alt loc important în Madrid în stil neoclasic, înconjurată de clădiri maiestuoase și o înfățișează pe Cibele, zeiță a naturii, simbol a Madridului.

Creat pentru a fi un parc regal 9.Parcul Retiro sau El Retiro de către Regele Filip al IV-lea ca o oază de relaxare pentru familia regală, de 125 de hectare între 1630-1640. Acum unul dintre cele mai importante parcuri pentru spanioli și nu numai.

Și poate cea mai frumoasă panoramă asupra orașului se poate vedea din 10. Hotel Riu Plaza Espana (dacă sunteți cazați acolo se poate urca gratuit, dacă nu se plătește zece euro, intrarea fiind prin spatele hotelui)

Bineînțeles că Madridul mai are multe de oferit, dar cele de mai sus sunt cele mai importante obiective de vizitat pentru a vă face o idee despre acest colorat oraș.

Voi ați vizitat Madridul?

 Și nu uita: Călătoriile ne fac mai buni în a fii mai buni!

 

 

 

Citit 319 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Iulie 2023 05:13
Login pentru a posta comentarii
Loading...
Loading...